Good news!!! Kulit cerah berseri untuk raya

Promotion Vitamin C dan E Shaklee kembali lagi!!! Kombo terhebat untuk kulit cerah, anjal dan berseri. Kini dengan harga paling hebat!

File 6-3-15, 7 26 40 PM

Kajian Gabungan Vitamin C dan E Shaklee untuk kulit

Tahukah anda dengan gabungan Vitamin C dan E dapat mengelakkan kegelapan kulit ataupon sunburn disebabkan sinaran ultraviolet? Dalam satu kajian (double-blind study) mendapati 2g of Vitamin C dan 100IU vitamin E diambil secara oral selama 8 hari dapat mengurangkan sunburn yang disebabkan sinaran ultra unggu.

Dalam satu kajian yang lain (placebo controlled study) yang dijalankan terhadap 40 org dalam masa 50 hari mendapati, dosage pengambilan vitamin B an C yang tinggi dapat melindungi kulit daripada cahaya matahari dengan faktor sebanyak 2.16 (kebanyakkan sunscreen dapat melindungi hanya sebanyak 15). Kajian ini juga mendapati bahawa vitamin C dan E perlu diambil bersama untuk kesan yang lebih baik.

Lagi satu kajian (small double-blind study), penggunaan pelbagai campuran antioxidants (lycopene, beta-carotene, vitamin E, and selenium) selama 12 minggu dapat memperbaiki kulit yang kasar dan mengelupas.

Sumber kajian:

  1. Eberlein-Konig B, Placzek M, Przybilla B. Protective effect against sunburn of combined systemic ascorbic acid (vitamin C) and d-alpha-tocopherol (vitamin E). J Am Acad Dermatol. 1998;38:45-48.
  2. Fuchs J, Kern H. Modulation of UV-light-induced skin inflammation by D-alpha-tocopherol and L-ascorbic acid: a clinical study using solar simulated radiation. Free Radic Biol Med. 1998;25:1006-1012.
  3. Heinrich U, Tronnier H, Stahl W, et al. Antioxidant Supplements Improve Parameters Related to Skin Structure in Humans. Skin Pharmacol Physiol. 2006 May 4. [Epub ahead of print]

Vitamin C dan E dan Selenium untuk kulit

Based on Karen E. Burke, MD, PhD, of the Mount Sinai School of Medicine’s department of dermatology, kajian mendapati vitamin C dan E, dan juga selenium, dapat melindungi kulit daripada cahaya matahari dan kanser kulit. Ianya juga dapat mengurangkan perubahan warna kulit dan kedutan akibat penuaan. Vitamin C dan E yang mempunyai selenium merupakan antioxidant yang hebat bagi mempercepatkan sistem pembaikkan kulit semulajadi dengan menghalang kerosakan yang seterusnya.

Beliau mencadangkan untuk mengambil supplement mengandungi 1000 – 3000 mg of vitamin C, 400IU of vitamin E (in the D-alpha-tocopherol form) dan 100-200 microgram of selenium (l-selenomethionine) untuk mendapatkan kesan yang terbaik.

Vitamin C dan E Shaklee

Tahu tak uolls sebiji vitamin C Shaklee mengandungi 500mg of vitamin C yang dilepaskan secara perlahan2 selama 5 jam? Sebab ape kena dilepaskan secara perlahan? Sebab badan kita tidak boleh menyerap banyak vitamin C dalam satu2 masa. Kalau vitamin biasa yang tiada fungsi sustained release, vitamin C yang berlebihan dibuang melalui air kencing and ianya adalah pembaziran! Rugi..rugi..

Mengikut kajian, vitamin C yang diambil dalam dose yang tinggi dapat mecerahkan kulit.

Dikalangan org dewasa yang sihat, vitamin C meningkatkan glutathione levels dalam darah merah lymphocytes

Glutathione membantu menentukan keseimbangan kecerahan dan kegelapan pigment untuk kulit (pheomelanin and eumelanin). L-cysteine dan TYRP1 enzyme juga memainkan peranan untuk menyeimbangkan pigments ini.

Dengan pengambilan dosage Vitamin C yang tinggi secara berterusan (1,000 – 3,000 mgs) dapat membantu mencerahkan kulit secara berperingkat

Tau tak uolls yang vitamin E Shaklee mengandungi SELENIUM dan GRAPE SEED EXTRACT? 1 capsule vitamin E Shaklee mengandungi 400IU vitamin E (as-d-alpha tocopherol), 65 mcg SELENIUM dan 39.4mg grape seed extract yang boost keberkesanan vitamin E itu sendiri. Wow!

Selenuim ni sangat berkesan untuk jerawat, kulit berkedut akibat penuaan, sakit kayap, asthma, kanser, ketidaksuburan dikalangan lelaki, hypothyroidism dan banyak lagi. Wow! Wow!

Grape Seed Extract mengandungi antioksidan yang paling power untuk menghalang radikal bebas. Ianya 50 kali lebih berkesan daripada vitamin E dan 20 kali berkesan daripada vitamin C.  Ianya sangat berkesan untuk yang ada eczema, psoriasis  dan lupus. Beberapa kajian untuk pesakit LUPUS mendapati dosage yang tinggi untuk vitamin E (900 IU-1,600 IU sehari) dapat menghilangkan luka2 kulit yang menghidapi discoid lupus. Wow! Wow! Wow!

Ok enough wow! hehehe…Shaklee memang terbaik sebab dia bagi semua ni in 1 bottle! Cuba anda pegi kat mana2 farmasi..takde lagi vitamin yang beri anda semua ini dalam 1 botol. Berbaloi dengan harganya ye tak? Nak baca lebih banyak testimoni kulit? Sila click disini.

testimonial pengguna vitamin c dan vitamin e shaklee

Mahukan Vitamin C dan E Shaklee dengan Harga AHLI??? Join sekarang untuk penjimatan sebanyak 20% dan dapatkan juga Vitalea Multivitamin secara PERCUMA dengan setiap keahlian baru.

join-button1

Promotion Vitamin C dan E Shaklee
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Maaf! Sila click button share