Kecantikan seseorang wanita itu datangnya daripada hati yang bersih dan suci..ceewahh!. Betul..tapi kalau pakaian kita org gaya kita comot jer…tak jugak nampak cantik. Agree? Kita orang pompuan mesti jaga penampilan diri untuk sentiasa kemas dan cantik dan bersih.Kecantikan dan kebersihan boleh meningkatkan keyakinan diri dan orang2 yang melihat pon senang hati..especially suami kita..

Trend muslimah

Nowadays, saya peratikan trend berhijab semakin advanced and semakin hari semakin ramai artis2 dah berhijab macam Neelofa, Ziana Zain, Hanis Zulaikha..che ta..ramai lah..and mmg cantik2 derang ni…bila dah berhijab terus bukak bisnes jual tudung..ahaks! Pape pon syukur alhamdulillah…semoga lebih ramai artis dan kawan2 saya dapat hidayah untuk berhijab…sebenarnya berhijab lebih cantik..sangat2 cantik..

cheta7 haniszalikhabertudung image neelofa-cantik

Lately, trend untuk muslimah dah tak macam dulu boring dan old-fashioned. Dulu dengan tudung awning lah..kelip2 lah..hehehe..now lebih trendy lebih menarik dan lebih moden membuatkan ramai terbuka hati nak bertudung. Walaubagaimanapun..niat kita bertudung bukanlah sebab fashion or anything else…niat mesti untuk menutup aurat kerana allah taala..sebab dah diwajibkan bagi org pompuan untuk menutup aurat apabila dah akil baligh…haa dah macam ustazah pulak saya :p..

Ok..back to the trend….antara trends yang saya suka sgt2 skrg is anything yang labuh dan longgar hehehe..kata muslimah kannn….pakaian pape lah asalkan kena dengan ketinggian dan saiz badan saya ni. Dulu fashion2 ni saya tak berapa nak tau sangat sebab memang takde masa nak amik tau..whats out there…but tu hari I was on MC for quite sometimes..so I spent a lot of time on the internet…browsing fashion2 terkini and yup..online shopping! Best sangat..suka je click sana click sini..bayar then after a week sampai…

Ok I nak share trend and fashion yang menarik yg I jumpe kat internet..yg I rase sesuai dgn umo hakak ni kannn…check it out!

Screenshot 2015-05-17 10.37.22

Syukur alhamdulillah..tiap2 bulan mmg ade allocated bugdet untuk kecantikkan diri ni..not necessarily beli yg mahal..kadang2 yg murah pon kita pakai akan nampak cantik kalau kena caranya…Now my new fashion yang saya dok selalu google kat online is long tunic and seluar2 yang longgar. And of course heels! Macam kat gambar diatas tu..saya takde koleksi handbag or kasut sbb saya tak suka tukar2..kalau beli pakai sampai jahanam..hehehe..Pakaian kat atas tu from www.inayah.com. Website kat UK..nak beli mmg tak mampu la kan…mahai! tapi what we can do is..gi KLCC ke mana2la then cari pakaian yg lebih kurang cam style tu…

 

y

Yg ni pulak..I love the color combination..pastel pink peachy gitew…style ni bole bawak pi keje…nice! Uolls boleh beli semua ni kat www.polyvore.com.

 

7fea78aba6d42d8dffae6e93e416ed78

Ni lagi satu style yg saya suka..sesuai ke opis. Nampak stylish gitew and tak nampak formal sangat. Tapi tak sesuai kalau pi meeting. In case ade meeting, just make sure uolls ade jaket formal yg memang kena tinggal kat opis lah. Website from Indonesia they delivery internationally. Blh lawati www.hijabchicofficial.com.

2 minggu lepas, saya buat trip cuci mata ke H&M Paradigm, PJ. Kalau kat UK..H&M ni kira kedai2 murah lah..and still cheap kat sini…dari trip cuci mata terus jadi trip shopping giler…dapat rembat 2 trousers dan 5 helai baju kak oii!…pastu tersinggah pulak ke Marks and Spencer…terbeli pulak heels sepasang…fuh!!! kebas kaki hakak nak melawa punye pasal tau…

shareFromBeautyPlus.jpg

Sebenarnya my real plan nak pi Paradigm tu sbb nak pi check out pasal makeup NYX. My fren pegi USA, so minta dia tolong belikan makeup NYX..best sangat makeup ni sebab murah dan cantik kaler2 dia. Kat Malaysia brand ni ade jual kat Sephora. Semua kat atas ni dalam RM200 jer..murah kan? Selalunya brand yang saya guna ade a few macam Benefit, Bobbi Brown, Mac, Channel, Lancome, Estee Lauder dan Shiseido. Nanti saya sharekan review pasal brand2 ni untuk produk2 yang saya dah pernah guna.

2015-05-08 18.41.30

Well..bila dah banyak makeup2 ni..terasa nak pegi belajar makeup. Dah try tanye kawan RM300 for 5 hours makeup siang dan malam. Belum buat appointment lagi. Kalau ada kawan2 uolls yang pandai makeup2 ni blh la suggest kat saya ya! Kalau uolls nak belajar makeup menggunakan produk NYX boleh follow NYX kat instagram.

Ok jom kita cuci2 mata pasal trend hijab or tudung yang happening skrg ni… kat opis femes betul tudung neelofar..tatau la apesal…saya tak minat sangat tudung yg macam tu..nampak cam tua sgt dah hakak ni…nak nampak muda selalu kena pakai shawl…hehehe

http://sugarscarf.com/index.asp

   Screenshot 2015-05-21 10.36.35

www.radiusite.com.my

Screenshot 2015-05-21 10.38.35

http://www.seqoci.com/

Screenshot 2015-05-21 10.53.43

www.chiqueveils.com

Screenshot 2015-05-21 10.41.12

Oklah…sampai sini dulu..will be posting more on muslimah trends..stay tuned ya!

Muslimah trends, hijab and things in between
Tagged on:     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Maaf! Sila click button share