Betul ke Shaklee Selamat???

Baru2 ini terdapat beberapa isu yang diviralkan di media social. Sekiranya anda prihatin terhadap kesihatan anda..mesti anda risau kan? Betul ke Shaklee selamat? Hanya ini sahaja yang saya boleh nasihatkan…iaitu anda perlu PERCAYA kepada FAKTA bukannya auta atau setakat post2 liar di fb. Saya dan family adalah pengguna Shaklee semenjak tahun 2012. Alhamdulillah…Shaklee works well for us. Sila click disini untuk mengetahui lebih lanjut produk yang saya dan family saya gunakan. Disini saya kongsikan kepada anda fakta2 penting yang mungkin ada yang dah tau or masih belum tau. Sharing is caring!

1.Kajian keberkesanan melalui Landmark Study

Produk makanan dan minuman kesihatan tidak memerlukan kajian klinikal bagi membuktikan keberkesanannya. So, bagi membuktikan semua produk2 Shaklee berkesan dan selamat, Shaklee telah menaja satu KAJIAN LANDMARK (Landmark Study) yang dijalankan oleh PIHAK KETIGA iaitu University of California Berkeley School of Public Health dan dipublishkan pada tahun 2007. Study ni hanya Shaklee je yang buat sebab ianya sangat2 mahal.

Kajian tersebut telah membuktikan participant yang menggunakan supplement Shaklee menunjukkan kesihatan yang lebih baik daripada yang mengambil supplement brand lain dan yang tak ambil supplement langsung.

Kajian ini melibatkan lebih 1000 participants dengan fakta seperti berikut:

  • Perbandingan antara 3 kumpulan (Pengguna Shaklee, pengguna brand lain dan pengguna yang tak ambil supplement langsung)
    • 602 participants tidak pernah mengambil sebarang vitamin & supplement
    • 176 pernah menggunakan pelbagai multivitamins and supplements on a daily
    • 278 participants pernah mengambil pelbagai Shaklee supplements lebih dari 20 tahun
  • Pengguna Shaklee terdiri daripada pengguna yang telah mengamalkan produk Shaklee sekurang2nya 20 tahun.
  • Semua kumpulan ni terdiri daripada pengguna yang berumur 50an dan 60an dimana kumpulan Shaklee mempunyai pengguna yang paling tua.

Screenshot 2015-05-15 09.13.08

The result concluded that:

  • Shaklee supplement users mempunyai kesihatan yg lebih baik daripada yg menggunakan other supplements dan yg tak mengambil supplement langsung.
  • Shaklee supplement users kurang risiko mendapat penyakit seperti darah tinggi dan kencing manis.
  • Long term users of Shaklee supplements pula mempunyai lower rates of heart disease, inflammatory auto immune disease, diabetes, arthritis, emphysema, dan strokes.

Screenshot 2015-05-15 11.23.09

2. 100 years track record

Tahun ini, Shaklee telah menyambut ulangtahun 100 tahun semenjak Shaklee founder, Dr. Forrest C. Shaklee, mencipta dan membangunkan MULTIVITAMIN yang PERTAMA DIDUNIA dan seterusnya berkembang kepada lebih daripada 100 jenis produk yang lain bagi mempertingkatkan kesihatan manusia secara keseluruhannya. Sekarang produk tersebut dikenali sebagai Vitalea. Disebabkan produk shaklee selamat ianya boleh bertahan selama 100 tahun!

 

vitalized-minerals vita-lea

3. Penubuhan terbaru Shaklee Global Innovation Center

Pada 20 April 2015, Shaklee telah membuka Dr. Forrest C. Shaklee Global Innovation Center (GIC) di Pleasanton, California, berhampiran dengan HQ Shaklee. Pembukaan GIC ini menunjukkan komitment berterusan oleh pihak Shaklee dalam bidang sains dan R&D untuk masa hadapan. GIC ini ditubuhkan untuk memberikan produk2 berinovasi, berkesan dan selamat kepada pengguna. GIC menggunakan teknik2 pengujian termaju bagi menjamin kandungan dan produk akhir yang natural dan bebas pencemaran.

Fasiliti GIC mengandungi state-of-the-art scientific equipment bagi memastikan semua produk mematuhi dan melebihi standard industri in term of  product purity and safety. Semua produk Shaklee akan dibangunkan dan diuji menggunakan fasiliti ini termasuk penyelidikan nutrisi, pembangunan badan, pembangunan produk/ proses, jamian kualiti dan kawalan kualiti. Melalui GIC, Shaklee telah mempunyai lebih daripada 50 scientists based in the city of Pleasanton.

Sumber: http://www.kusi.com/story/28917053/shaklee-invests-in-innovation-to-help-create-healthier-longer-lives

4. Leader in the development of testing methodologies

Mengikut sejarah, Shaklee merupakan leader dalam pembangunan method2 pengujian (testing methodologies). Banyak teknologi pengujian  Shaklee yang dibangunkan telah digunapakai oleh industri. Buat masa sekarang, Shaklee telah membuat pelaburan untuk mengenalpasti penemuan teknologi dan trend nutrisi terkini melalui program yang dipanggil ‘open innovation,’ iaitu strategy terbaru dimana Shaklee berkolaborasi dengan scientists bertaraf PhD yang terkemuka termasuk universiti2 untuk mengenalpasti trend2 dan bahan2 utama yang mempunyai manafaat yang berpanjangan kepada manusia. Ini memastikan semua produk shaklee selamat dan berkesan.

Screenshot 2015-05-15 09.12.48

5. Shaklee Ingredients Philosophy

Shaklee sangat2 menekankan kepada produk2 semulajadi yang mempunyai manafaat kesihatan dan mempunyai philosophy tersendiri iaitu “We Look to Nature First”. Prinsip2 ini dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee sendiri bagi membezakan Shaklee dengan syarikat2 lain dan merupakan basis kepada pendekatan terkini untuk produk R&D dan pengeluaran.

Prinsip2 tersebut adalah:

Bahan2/ raw material MESTI as natural as possible.

Bahan2/ raw material MESTI berdasarkan kajian saintifik terkini dan menggunakan teknologi termaju.

Screenshot 2015-05-15 09.19.586. Produk Shaklee digunakan oleh ramai atlit Olympic yang menang medal

Tau tak? As of now, Shaklee Powered Athletes dah menang lebih daripada 100 pingat tau! Click disini untuk view website khas yg Shaklee buat untuk athletes ni. Semua produk Shaklee takde pengawet, pewarna, color dan perisa tiruan so kalau ade yang sensitif kepada artificial substances takde masalah dengan supplement Shaklee. Thats why high-performance athletes menggunakan Shaklee Sports Nutrition supplements sebab mereka tahu mereka tak kan diuji positive for performance-enhancing substances masa test air kencing. Berikut adalah athletes ternama yang menggunakan supplement Shaklee:

  • Meet Eli Bremer, Shaklee powered Olympian & Pure Performance Team Leader. Follow Eli on his Shaklee blog posts, Twitter and Facebook.
  • From ESPN: Shaklee Athlete Troy Dumais makes US Diving Team
  • Billy Demong, US Ski Jumper and Nordic Combined World Champion. You can follow him on on Twitter and on Facebook. He has been taking Shaklee for 14 years and said that Shaklee products have made a big difference!
  • Shaklee-Powered Athletes won 55% of all the Medals in the 2010 Winter Olympics! WOW!
  • Emily Cook, U.S. Ski Team Member, on Twitter and Facebook.
  • Bode Miller returns to the US SKi Team. He used Shaklee sports nutrition, and Vitalizer in preparation for his return to the Olympics. Bode on Twitter.
  • Ashley Wagner, US Figure Skater and Silver Medal Winner. Ashley on Twitter and Facebook.
  • Darin Shapiro, Wakeboarder, and Shaklee sponsored athlete, talks about nutrition and using Shaklee products!
  • Laurie Brandt, Mountain Biker, and an inspiration for many of us. Enjoy this awesome movie clip about the mountain bike race Laurie won in the women’s category. Check out the awesome trailer and get a feel for what our Shaklee athletes do when powered by Shaklee!

 

Screenshot 2015-05-15 09.13.23

7. Shaklee provide money back guaranteed kat USA & Canada

Di USA & Canada, Shaklee menyediakan money back guaranteed bagi semua produknya. Kalau tak puas hati boleh return back to them and boleh dapat refund 100%. Tapi kat Malaysia takde policy ni sebab culture orang kita lain daripada sana. Saya rasa, takde jumpa lagi mana2 syarikat kat Malaysia ade bagi money back guaranteed lagi.

file_3377

Shaklee beri jaminan 100% untuk bahan, ketulenan, keselamatan dan prestasi untuk semua produknya. Kalau pengguna tak puas hati dengan result produk boleh pulangkan dan dapat duit anda semula. Logo diatas dicop kat semua packaging shaklee supaya pengguna lebih yakin untuk mencuba produk mereka.  Selain daripada tu Shaklee memberi jaminan:

  • 100% guarantee bahan yg dilistkan kat label ada dalam produk
  • 100% guarantee setiap product memberikan output yang sama dengan apa yang ditulis kat label
  • 100% guarantee pengawalan kualiti dalam formulasi produk untuk memastikan keselamatan, ketulenan, kebolehpercayaan dan prestasi.
  • 100% guarantee mereka menggunakan bahan2 yang terbaik mengikut standard ketulenan and konsistensi.

Kesimpulannya…

SHAKLEE

Always-safe-workd-green

Bila uolls semua dah baca semua FAKTA2 ni and still tak yakin Shaklee Selamat dan Berkesan then it is up to you. Pengguna kena pandai memilih produk2 yang masuk dalam badan ni. Kalau nak tau cara memilih supplement yang terbaik, sila click disini. Saya dah try google court case yang saman2 Shaklee tentang PRODUK memang takde satu pon. Tak caya cuba google. Macam2 kes kita lihat kat media sosial berkenaan produk Shaklee tapi saya yakin masalah mereka bukan berpunca daripada produk Shaklee. Saya sarankan kepada pembaca dan pengguna supplement supaya banyak membaca dan jangan percaya kepada tuduhan2 liar pastu viralkan sebab ianya adalah fitnah. Selidiklah dahulu atau bertanya kepada pihak Shaklee sendiri.

Screenshot 2015-05-15 09.14.38

7 Sebab Shaklee Selamat & Berkesan
Tagged on:         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Maaf! Sila click button share