Mengapa Shaklee…

Terdapat banyak sebab saya rekomenkan Shaklee pada anda. Bukan sebab saya memang jual produk ni tapi sebab saya dah guna kebanyakkan produk Shaklee dan saya dapat result yang saya nak. Tengok je kat gambar kat bawah tu..semua tu saya dan family saya ambik.

Saya amik vitalea untuk multivitamin dan iron, ESP+collagen+C untuk kulit, omega+ phytocol+garlic untuk cholesterol, B Complex+vivix untuk sakit saraf, Ostematrix untuk tulang, sakit2 badan, lena tido & sembelit, lechitin+herb lax+cinch untuk diet (cinch takde dalam gambar sebab kat dapur) dan GLA untuk balancekan hormon.

Bagi penjagaan diri dan family, kami guna shampoo revitalizing dan replenishing conditioner. Skincare pula saya dan suami menggunakan set nutriwhite.

Suami saya amik ajht+oste+omega untuk slip disc, coqhealth+zinc+vita E untuk tenaga dan kesuburan. Alfalfa+DTX+herb lax untuk detox dan senang membuang pagi2, omega dan lechitin untuk kempeskan perut dia yg ala2 boncit itew.

Anak2 saya pulak amik omega dan zinc for brain, vitamin C chewable+vitalea kids untuk immune system dan mealshake untuk fiber and bagi kuat makan sikit and untuk eczema termasuk herbal blend cream.

Eh! ni belum masuk mak abah saya lagi. Mak saya ade darah tinggi, sakit lutut, high cholesterol, kencing manis ade sikit, so mak saya amik omega+phytocol+ostematrix dan vivix. Alhamdulillah, dulu mmg susah nak bangun sebab sakit lutut but now pantas tuntas! hehe…

Untuk kegunaan rumah saya guna Shaklee dishwasher, Basic H dan detergent.

2015-05-05 19.39.41

Sebenarnya sebab mengapa Shaklee ni sebab semua produk dia BERKESAN. Alhamdulillah saya semakin sihat, anak2 saya pula jarang sangat sakit. Saya kenal Shaklee ni pon sebab saya sakit Bells Palsy and kawan recommend Shaklee. Now, alhamdulillah makin baik.

Selain daripada itu saya pilih Shaklee sebab….

  • Semua produk dia SELAMAT dan menggunakan bahan2 semulajadi. Dah bertahun rasanya saya tak beli panadol. Maknanya saya dah jarang sangat sakit kepala. Alhamdulillah
  • Shaklee buat ujian klinikal dan QC dia memang superb! Beratus2 ujian keselamatan tau baru dia produce produk tu. Ujian klinikal ni bukan murah beb…berjuta2 sbb test on human. Takde compeni local yg buat tau. Semua pon based on claim. Kalau tak caya cuba google kajian klinikal untuk supplement local yg u amik.
  • Shaklee tak kedekut letak bahan2 yang best dalam produk dia. Macam Vita-E, dia masukkan selenium bagi lebih berkesan. Omega ade paling tinggi DHA & EPA, Vitalea dia letak iron, ostematrix dia tambahkan magnesium. Pendek kata semua bahan2 yang TERBAIK dia mesti letak dalam produk dia tu.
  • Pastu harga produknya berpatutan. Ade yang kata mahal..tapi cer buat perbanding dengan bape lama produk tu boleh tahan. Contohnya vitamin C boleh tahan sampai 6 bulan, B & E tahan 4 bulan dan sebagainya. Pastu kalau tengok bahannya saja semuanya dari sumber yang terbaik! so berbaloi la dengan harganya. Kesihatan penting kak ton! duit banyak pon tak guna.
  • Shaklee banyak buat contribution to society and environment.
  • Last but not least, saya suka Shaklee sebab saya boleh bantu ramai orang. Good product, berdosa kalau tak share dengan org lain.
  • In case kalau saya tertinggal pape Shaklee boleh explain further nape ianya awesome sangat, sila click here to watch a video about the Shaklee difference.

One thought on “Mengapa Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Maaf! Sila click button share