APAKAH VIVIX?

Vivix merupakan produk anti-penuaan selular, patent-pending yang dicipta oleh Shaklee Corporation. 1 sudu Vivix bersamaan dengan jumlah resveratrol dalam 100 gelas wine merah. Tau tak kenapa org2 France awet2 muda belaka? Sebab derang ni jadi tradisi minum wine merah setiap hari tu sebab nampak muda belaka.

Salah satu kandungan utama dalam Vivix is Resveratrol dimana ianya dijadikan rujukan dalam lebih 2000 terbitan penyelidikan termasuk beberapa study yang dijalankan oleh Harvard University, the National Institutes of Aging, dan the National Institute of Environmental Health Sciences.

Vivix menyediakan 100mg of resveratrol dalam setiap 1 sudu teh. Extrak Resveratrol ini pula mempunyai 98% kandungan resveratrol semulajadi.  Ianya merupakan supplement anti-penuaan yang paling hebat didunia. Sekiranya resveratrol yang terdapat dalam satu2 supplement kurang daripada 98% maksudnya, supplement tersebut tidak mendatangkan kesan yang baik seperti yang terdapat dalam kajian2 dan boleh mendapat kesan sampingan yang tidak baik.

MENGAPA VIVIX BERLAINAN DARIPADA SUPERDRINK YANG LAIN? APA KELEBIHAN VIVIX SHAKLE?

Vivix berlainan dan istimewa daripada supplement lain sebab dia bukan sahaja ade resveratrol yang tulen tetapi telah ditambah dengan campuran 15 polyphenols yang terdapat dalam anggur muscadine. Polyphenols shaklee sangat tinggi dalam ellagic acid dimana ianya tidak ada or tidak mengandungi jumlah yang mencukupi dalam wine merah atau supplement berasaskan resveratrol yang lain.

Ellagic acid ni akan menghalang enzim yang terlibat dalam pembentukan advanced glycation end products (AGE proteins) yang mana merupakan 1 daripada 4 mekanisma penuaan sel. AGE proteins ni merupakan bahan yang menjadikan penyakit degeneratif menjadi semakin teruk. Contoh penyakit degeneratif adalah seperti kencing manis, atherosclerosis (pengerasan arteri yang mengakibatkan penyakit jantung dan heart attack), kegagalan buah pinggan yang kronik dan penyakit alzheimer (nyanyuk). Resveratrol tidak memberi kesan kepada enzim ni tetapi memberi kesan kepada 3 lagi punca mekanisama penuaan sel. Dalam satu kajian (animal study), ellagic acid dapat mengelakkan gastrointestinal cancers (kanser usus) manakala resveratrol dan komponen polyphenol yang digunakan oleh Shaklee berupaya untuk mengelakkan pelbagai jenis tumor.

Kesimpulannya dengan menambah campuran polyphenol yang mengandungi ellagic acid serta perlindungan polyphenols lain daripada anggur muscadine kepada resveratrol sgt tulen dan sgt berkesan, Shaklee telah mencipta satu produk yang sangat superior berbanding dengan supplement lain yang hanya mengandungi resveratrol atau campuran polyphenol muscadine sahaja.

4 KANDUNGAN UTAMA VIVIX

kandungan utama vivix shaklee

1. Anggur Muscadine

Anggur Muscadine (Vitis rotundifolia) merupakan super grape dan satu2nya anggur yang mempunyai extra chromosome. Ianya berasal daripada Tenggara United States. Anggur Muscadine ni ada pelbagai jenis daripada kaler gangsa to kaler hitam bila dah masak. Anggur ni mengandungi kepekatan resveratrol yang tinggi yang telah dikaji mempunyai kesan kesihatan yang berfaedah. Wine merah yang dihasilkan daripada anggur ni mengandungi lebih daripada 40 mg/L of resveratrol. Anggur ni juga tinggi dalam kandungan nutrient lain.

Anggur muscadine mengandungi jumlah antioksida yang tinggi yang membantu melindungi sel daripada kerosakan berpunca daripada free-radikal. Mengikut Harvard School of Public Health, dengan pengambilan diet yang kaya dengan antioksidan ianya boleh menguarngkan risiko penyakit jantung, kanser, alzheimer. Kajian yang diterbitkan oleh “Journal of Agricultural and Food Chemistry”  mendapati anggur muscadine mempunyai sumber ellagic acid. Ellagic acid berupaya menghalang pembiakan sel kanser. Ianya juga diakui oleh American Institute for Cancer Research. Anggur muscadine juga mengandungi 2 kali lebih banyak Vitamin C daripada anggur yang tiada biji. Boleh baca pasal Ellagic Acid and fungsi dia kat atas.

Sumber: http://www.livestrong.com/article/238659-health-benefits-of-muscadine-grapes/

Muscadine-Grapes

2. European Elderberry

Elderberry adalah tumbuhan yang digunakan untuk perubatan. Ianya digunakan untuk merawat selsema (influenze flu), H1N1 (swine flu), HIV/AIDS dan untuk meningkatkan immune system. Ianya juga digunakan untuk sakit sinus, sakit belakang dan sakit kaki (sciatica), sakit saraf (neuralgia) dan sindrom keletihan yang kronik (chronic fatigue syndrome (CFS)). Sesetengah orang guna elderberry untuk hay fever (allergic rhinitis), kanser, julap untuk sembelit, meningkatkan laluan urine (urine flow) dan untuk menyebabkan perpeluhan.
elderberry

Sumber: webmd

3. Purple Carrot

Purple carrot mengandungi vitamin C and carotenoids, seperti lutein, sememangnya menyumbang kepada kesihatan yang baik tetapi yang paling hebat dalam purple carrot ni adalah anthocyanins. Dalam satu kajian makmal, pigmen daripada purple carrot mengandungi kesan antioksiden yang sangat2 tinggi lebih tinggi daripada beberapa vitamin E yang hebat.

Anthocyanins dalam purple carrots mengandungi manafaat yang hebat untuk:

  • Kesan Anti-Carcinogenic terhadap sel kanser colon. Kajian yang dijalankan oleh Department of Nutrition and Food Science at the University of Maryland untuk kesan chemopreventive daripada ektrak anthocyanin semulajadi terhadap kanser colon, mendapati semua ekstrak anthocyanin berupaya menghalang daripada pertumbuhan sel2 kanser colon. Penyelidik juga berpendapat, lutein iaitu kandungan utama carotenoid dalam purple carrots, bertindak sebagai perlindungan terhadap kanser colon.
  • Anti-Inflammatory Properties (sifat2 anti-radang) yang kuat. Penyelidik berpendapat anthocyanins mempunyai anti-inflammatory properties yang kuat yang membantu mengurangkan simptom yang berkaitan dengan keradangan seperti rheumatoid arthritis. Sebilangan pakar percaya anti-radang dalam anthocyanins menpunyai kesan yang lebih kuat daripada aspirin.
  • Melindungi kesihatan mata. Kajian2 mendapati anthocyanins dapat meberikan manafaat yang baik kepada mata dengan meningkatkan penglihatan diwaktu malam, meningkatkan perjalanan kapilari darah disekitar retina, melawan macular degenration, dan mengurangkan risiko retinopathy (buta) pada pesakit diabetic. Lutein pula dikenali sebagai “eye vitamin” yang biasa digunakan untuk rawatan mata bagi golongan tua seperti katarak dan retinitis pigmentosa (penglihatan bertambah kabur).
  • Memperbaiki kesihatan Vascular. Sekiranya anda mengidap venous insufficiency atau varicose veins (urat2 timbul), anda boleh mengambil purple carrots dan makanan yang mengandungi anthocyanins. Anthocyanins membantu merawat varicose veins dengan meneutralkan enzim yang merosakkan tisu penghubung dengan memperbaiki protien yang telah rosak dalam dinding pembuluh darah, memperbaiki perjalanan darah dan sistem vascular.

http://www.healwithfood.org/health-benefits/purple-carrots-nutrition-vs-orange-cultivars.php

PurpleCarrots

4. Polygonum cuspidatum – Japanese knotweed

Polygonum cuspidatum, atau nama lainnya adalah Japanese knotweed. Ianya merupakan sumber komersil yang biasa untuk resveratrol. Resveratrol seperti diterangkan kat atas mempunyai kesan anti-penuaan, anti oksida, anti-radang, anti-kanser dan  mengurangkan lemak/ lipid. Secara tradisionalnya, Japanese Knotweed digunakan untuk meningkatkan kebersihan mulut, kesihatan jantung, rawatan hepatitis yang teruk, radang, sakit kulit dan sembelit.

Sumber: http://www.newmoonnaturalfoods.com/ns/DisplayMonograph.asp?StoreID=9F623QASQBSR2L1C0G03N0ET9MQD62W2&DocID=bottomline-polygonumcuspidatum

472590810_001

BAGAIMANA VIVIX BERTINDAK?

Dalam satu kajian makmal, kandungan yang terdapat dalam Vivix menunjukkan kesan kepada 4 mekanisma utama penuaan sel. Kelebihan Vivix Shaklee:

  • Membantu melindungi dan memperbaiki sel2 DNA. DNA merupakan molekul yang membawa kebanyakkan arahan genetik yang digunakan dalam pembentukan, tindakan dan pembiakan untuk semua benda hidup termasuk virus.
  • Memberikan kesan positif kepada genetic regulators. Genetic regulators adalah gene yang kawal ekspresi gene2 yang lain.
  • Membantu mitochondrial biogenesis. Mitochondrial adalah “the powerhouse of the cell” atau sumber tenaga untuk sel. Ianya juga berfungsi untuk menghantar signal untuk sel, matikan sel,  kawal kitaran sel dan pertumbuhan sel2 baru,  Mitochondrial biogenesis pula maksudnya proses pertumbuhan mitochondria baru dalam sel2.
  • Memperlambatkan pengumpulan AGE (Advanced Glycation End products) proteins. Boleh baca kat atas.

Mengikut beratus2 kajian terhadap resveratrol, ianya sangat2 berkesan untuk:

  • Meningkatkan keseimbangan DNA
  • Meningkatkan proses membaikpulih sel yang rosak
  • Merencat pertumbuhan tumor
  • Meningkatkan umur dalam kehidupan
  • Mengurangkan risiko cancer
  • Meningkatkan sensitivity insulin
  • Meningkatan bilangan mitochondrial yang membekal tenaga kepada sel dan juga memberi isyarat kepada sel2 (untuk diperbaiki atau dimusnahkan) dan mengawal kitaran dan pertumbuhan sel2 yang sihat.
  • Meningkatkan fungsi2 motor (untuk pesakit stroke)
  • Meningkatan kapasiti aerobic/ respiratory/ pernafasan
  • Perlindungan terhadap diet yang boleh mengakibatkan obesity dan insulin resistance
  • Menurunkan blood pressure, glucose dan lipids
  • Meningkatan immunity
  • Perlindungan cardiovascular
  • Mengurangkan IGF‐1 dimana ianya dapat mengurangkan keradangan

VIVIX UNTUK SIAPA???

Vivix Shaklee paling berkesan terutamanya untuk pesakit2 kanser & tumor, kencing manis (diabetes), alzheimer, buah pinggang, SLE, sakit sendi, sakit saraf, jantung dan stroke.

Sila click disini untuk melihat testimoni vivix untuk penyakit2 seperti kanser, buah pinggang, darah tinggi, jantung & stroke, SLE dan sebagainya.

Screenshot 2015-07-13 16.39.08

Kanser/ cancer

How VIVIX can fight cancer and heal cancer patients???

Vivix mengandungi resveratrol and 15 polyphenols yg mana 10 kali ganda lebih hebat daripada resveratrol sahaja. Resveratrol diperolehi daripada buah2an dan tumbuhan yg berfungsi untuk melindungi buah2an tersebut daripada serangan bacteria & fungi dan ianya mempunyai anti‐tumor activity, yang berupaya merencatkan pertumbuhan cell yg tidak sihat (unregulated cell growth) & induce apoptosis (cell death) in animal studies.

Resveratrol yang terdapat didalam VIVIX akan menggangu sumber tenaga didalam sel2 pancreas dimana ianya amat2 berkesan untuk menyingkirkan bahan2 kimia daripada proses chemotherapy daripada sel2 badan. Ia juga mengaktifkan gen SIRT 1 & 2 untuk meningkatkan umur kehidupan.

Berikut merupakan kajian2 yang telah dijalankan terhadap sel2 kanser terutamanya kanser colon, kanser payudara, kanser prostate dan kanser paru2.

Screenshot 2015-07-09 12.21.32

Screenshot 2015-07-09 12.21.20

Screenshot 2015-07-09 12.21.10

Screenshot 2015-07-09 12.21.01

Screenshot 2015-07-09 12.20.51

Screenshot 2015-07-09 12.20.41

Screenshot 2015-07-09 12.20.31

Anti-penuaan

 

Screenshot 2015-07-09 12.22.00

Kencing Manis (Diabetes)

Screenshot 2015-07-09 12.21.50

Screenshot 2015-07-09 12.21.42

Sangat2 hebat bukan? Insyaallah setiap penyakit ade ubatnya kecuali mati..so berusahalah mencari penawar. VIVIX ni boleh dikatakan raja segala supplement. Hanya 1 sudu teh setiap hari..ianya boleh mengubah hidup anda. Sekiranya anda mempunyai sejarah keluarga yang mempunyai penyakit kronik, you can take preventive action dengan Vivix Shaklee. Mencegah itu adalah lebih baik daripada merawat. Kos rawatan untuk sakit kencing manis, or jantung or buah pinggang memakan ribuan ringgit. Whereas vivix dengan harga RM475 (retail price) sahaja untuk penggunaan selama 2 bulan. Nak murah lagi?? Jom join ahli…click disini untuk maklumat lanjut.

Kelebihan Vivix Shaklee
Tagged on:                             

2 thoughts on “Kelebihan Vivix Shaklee

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Maaf! Sila click button share